Istoria cristalelor Swarovski

Istoria cristalelor Swarovski a inceput in Austria in 1895, cand Daniel Swarovski, originar din Boemia, a inventat o masina de taiat si fatetat cristale, revolutionand astfel lumea modei.

Istoria cristalelor Swarovski-brand logo
Istoria cristalelor Swarovski-brand logo

Daniel Swarovski, considerand cristalul ca fiind cel mai valoros si fin material, si-a transpus in munca sa tot devotamentul pentru creatiile in sticla, ajungand sa fie obsedat de realizarea unei masini care sa ii permita libertatea totala de prelucrare a cristalului. Reuseste dupa noua ani sa isi patenteze inventia. Gaseste si reteta pentru a obtine cristale taiate perfect, iar mari case de moda si bijuterii din Paris adera la legendarul domeniu Swarovski, imaginea lebedei stilizate fiind astazi un simbol recunoscut international.

Istoria cristalelor Swarovski-Daniel Swarovski
Istoria cristalelor Swarovski-Daniel Swarovski

Swarovski utilizeaza materiale de calitate inalta: sticla in combinatie cu plumb, metoda cunoscuta pentru stralucire. In plus, metoda de taiere si de lustruire este una distincta, patentata, fatetele intalnindu-se la colturi perfect.

Designerii de bijuterii din intreaga lume imbina imaginatia cu frumusetea si stralucirea cristalelor, uimind prin colectii de bijuterii fascinante. Acestia utilizeaza eticheta CRYSTALS FROM SWAROVSKI pentru toate bijuteriile pe care le confectioneaza, pentru a sublinia autenticitatea cristalelor.

Swarovski Crystal Worlds

La celebrarea a 100 de ani Swarovski, s-a deschis un fabulos parc tematic, “Swarovski Crystal Worlds“, in Austria, la Wattens in muntii Alpi,  unde se afla si sediul central al companiei.

Istoria Swarovski este o lume stralucitoare ce te imbie printre diferite incaperi ce se scalda in cristale delicate si lucrate ingenios: pasajul de gheata, padurea de cristal, teatrul de cristal si planeta de cristale. Aici exista un imens magazin cu bijuterii, obiecte fanteziste si diferite decoratiuni ornate cu cristale si perle Swarovski.  Printre artistii care au realizat piese expuse in acest impresionant muzeu se numara Salvador Dali si Alexander Mc’Queen.

Istoria cristalelor Swarovski-elements
Istoria cristalelor Swarovski-elements

Cristalele Swarovski au intrat in lumea Haute Couture, decorand astfel rochii de seara, posete sau pantofi. Astazi se creeaza impresionante colectii de bijuterii cu cristale Swarovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *