Istoria pantofilor

Istoria pantofilor incepe pe vremea egiptenilor si ajunge in zilele noastre la pantofi eleganti cu toc, un simbol al feminitatii si senzualitatii.

Istoria pantofilor-old shoes
Istoria pantofilor-old shoes

Primele incaltari au fost inventate in antichitate, din dorinta oamenilor de a proteja piciorul. Acestea erau confectionate din frunze, lemne sau materiale din natura.

Egiptenii insa sunt printre primii care au facut incaltaminte, ei purtand bucati de piele sau papirus, pe care le infasurau pe picior si le legau cu doua cureluse.

Romanii au descoperit un fel de incaltaminte, cu sireturi si taieturi laterale, ce purtau denumirea de calceus. In timp, eschimosii au inventat mocasinii.

In 1629 a luat nastere in SUA o fabrica de incaltaminte, Thomas Beard fiind fondatorul ei.

Pantofii cu toc

Pantofii cu toc isi au istoria in secolul XV, in Persia, cand erau purtati doar de barbati, fiind o unealta pentru imbunatatirea performantelor in razboaie a soldatilor. Ulterior, aristocratii europeni au inceput sa parte tocuri, insa pentru a-si arata suprematia.

In secolul XVIII, regele Frantei, Ludovic XIV, a inceput sa poarte pantofi cu toc, el decretand ca pantofii lui sa fie singurii cu talpa rosie. Louboutin a transferat in moda zilelor noastre acest concept de lux.

Istoria pantofilor-Louboutin shoes
Istoria pantofilor-Louboutin shoes

In epoca renascentista, au inceput si femeile sa poarte tocuri, insa erau destinate doar curtezanelor, pentru a spori aura senzuala si a starni atractia barbatilor.

Pantofii stiletto

In secolul XIX, tocurile revin in atentia lumii si intra pentru totdeauna in moda. Dior creeaza celebrii pantofi stiletto, un omagiu de seductie, eleganta si feminitate.

Istoria pantofilor-Dior shoes
Istoria pantofilor-Dior shoes

Astazi, numerosi designeri din intreaga lume concep colectii de pantofi si sandale cu aplicatii sofisticate, precum cristale, perle, fulgi sau dantela, dar se intrec si in forme si texturi extravagante, care starnesc apetitul femeilor pentru lux si inedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *